Specialiști
Kulcsár-Terza Réka
Logoped, psihopedagog
Am terminat Facultatea Babeș–Bolyai, specializarea psihopedagogie specială.
Din experiențele profesionale din anii anteriori și provocările vieții zilnice am realizat faptul că în cazul terapiilor de limbaj putem ajunge la performanțe mai bune utilizând metodele complexe. De aceea am încercat să îmbogățesc cunoștințele mele profesionale cu diferite terapii, care s-au dovedit a fi eficiente în munca mea.
De ex: terapia de bază: metodă pentru dezvoltarea motorie – senzorială a sistemului nervos al copilului, terapia Sindelar2 – terapia tulburărilor de învățare și comportamentală în viața școlară, terapia deglutiției cu împingerea limbii, discalculia, terapia de afazie.
În prezent studiez aplicarea terapiei neurofeedback.
Mă ocup din 2014 cu pacienți afazici. După experiențele mele la acești pacienți se pot obține rezultate bune cu metode specifice și exersare corespunzătoare. Obiectul muncii mele cu afazici este deblocarea obstacolelor comunicative a pacienților, care sunt prizonieri în propriul lor corp, cu terapii logopedice specifice, într-o relație eficientă medic – logoped – kinetoterapeut – psiholog.
Știu, că pacienții afazici care beneficiază de terapii specifice vor avea iarăși o viață demnă și vor recăpăta sensul vieții lor de dinainte.
Bakó Erika-Mária
Psiholog, psihopedagog
Fundamentul unei vieți sănătoase, armonioase este menținerea unui echilibru fizic și mental.
În fiecare dintre noi există această bază, aspirație spre autocunoaștere. Noi deținem cheia către propria ființă. Dacă ne menținem sănătatea vom fi capabili să reacționăm adecvat la schimbări, la emoțiile pozitive sau negative, putem accepta situațiile care nu se pot schimba, le putem evalua, interpreta în așa fel încăt să nu suferim traume durabile sau definitive.
Câteodată totuși este nevoie de o persoană care să ne ajute pe această cale către soluție. În procesul de ajutorare încerc să înțeleg cât mai profund gândurile, emoțiile, trăirile persoanei și cu suportul meu încercăm împreună să înțelegem situația, problema cu care se confruntă.
Kovács Attila
Kinetoterapeut
Fiecare program kinetic desfășurat în centrul nostru va fi conceput pe baza unei evaluări inițiale. În această ședință kinetoterapeutul va aprecia nivelul motor al dumneavoastră și, pe baza documentației pe care o aveți de la medicii specialiști (de recuperare, ortopedie, neurologie, etc), vor fi stabilite obiectivele principale ale programului de recuperare. Această evaluare nu înlocuiește sub nici o forma consultațiile la medicii specialiști, însă este necesara pentru aprecierea obiectivă a evoluției pacientului. Ședința de evaluare are o durata de 20-40 de minute.
În cadrul Stroke Center puteți beneficia de tratament recuperator (gimnastică și masaj) pentru o gamă largă de afecțiuni printre care amintim:
Paralizii cerebrale sub toate formele clinice: hemi-, para-, tetrapareză;
Paralizii periferice: paralizii de plex brahial, secțiuni nervoase traumatice;
Sechele după traumatisme cranio-cerebrale (TCC);
Boli neuromusculare: distrofii musculare progresive, amiotrofii spinale, artrogripoză;
Afecțiuni ortopedice: entorse, luxații, fracturi, suferințe meniscale și ligamentare, picior plat;
Deviații ale coloanei vertebrale: cifoze, scolioze, cifoscolioze.
Ședințele de kinetoterapie au o durata de 20-40 de minute și se desfășoară într-o sală dotată cu toate materialele necesare activității terapeutice. Programele de recuperare concepute sunt particularizate și urmăresc atingerea obiectivelor propuse.
Dr. Weithaler Annamária
Consultant