Dotări

Aparatul VitalStim Plus

Terapia cu aparatul VitalStim Plus este concepută pentru a ajuta pacienții cu probleme de deglutiție, prin utilizarea stimulării electrice neuromusculare.

Stimularea electrică cu aparatul VitalStim Plus ajută la întărirea musculaturii implicate în procesul de deglutiție pentru reabilitarea pacienților cu disfagie care poate să apară pe fondul tumorilor cerebrale, traumatismelor cerebrale, accidentelor vasculare cerebrale, paraliziei cerebrale, în boala Parkinson, în cazul encefalopatiei metabolice, sclerozei multiple, sclerozei laterale amiotrofice și poliomielitei.

Disfagia este orice dificultate de deglutiție, de înghițire a salivei, fluidelor, alimentelor și a medicamentelor.

Consecințele disfagiei pot fi:

  • deshidratare,

  • malnutriție,

  • penetrare/ aspirație

  • pneumonie de aspirație.

Programul de terapie cu aparatul VitalStim este de obicei utilizat de 3-5 ori pe săptămână timp de o oră. În majoritatea cazurilor, terapia VitalStim durează aproximativ o lună.

Este o terapie sigură și eficientă atât pentru adulți cât și pentru copii. Este o terapie non-invazivă, care ajută la procesul de deglutiție.

Accelerează timpul de recuperare în regimurile alimentare restrictive, ajută pacienții să obțină îmbunătățirea stării de sănătate și menținerea rezultatelor pe termen lung.

Aparatul DoctorVox

Sistemul Terapeutic DoctorVox este o terapie holistică care tratează diverse afecțiuni vocale funcționale sau organice (disfonii-afonii musculare, noduli și polipi vocali, disfonii-afonii psihogene și comune, paralizii vocale, presbifonii, pre- și post-operator, etc.).