Sajtószemle

bga-tamogatas

2021

10
Nov

Segítség az agynak

Az átlagember ritkán vagy egyáltalán nem gondolkodik el azon, milyen nagy dolog, hogy tudunk beszélni, táplálkozni, mozogni, írni, olvasni, megfontoljuk cselekedeteinket, megtanuljuk a számunkra új dolgokat és a megszerzett tudást felhasználjuk a mindennapjainkban.

2020

9
Júl

Könnyebbség a betegeknek

Apró részleteken múlik az életminőségünk, egy agyvérzés utáni felépülésben vagy a Parkinson-kórral, szklerózis multiplexszel, más betegséggel való megküzdésben ezek a részletek nagyobb jelentőséget nyernek. Ezért örvendetes hír lehet sokak számára, hogy a megyeközpontban, a Stroke Center keretében immár ingyenes nyelésterápiára is lehetőség van, mely kiegészítheti a neurológiai kórképekkel diagnosztizált betegek egyébként igen költséges egyéni rehabilitációját.

2019

27
Nov

Terápiára kevés a pénz

Minden neurológiai kórképpel diagnosztizált (Parkinson-kóros, agyvérzésen átesett, szklerózis multiplexes, ALS-es) beteg számára elérhetővé tenni egy egyénre szabott, komplex rehabilitációt – ezzel a céllal szervezett maga köré szakember-gárdát Kulcsár-Terza Réka logopédus, a Stroke Center Alapítvány alapítója és elnöke.

25
Nov

Segítenek a betegeken

Különböző neurológiai betegségek tünetegyütteseiről, valamint a rehabilitáció fontosságáról, lehetőségeiről tartottak ingyenes tájékoztatót érintetteknek és hozzátartozóiknak november 16-án a helyi Stroke Center Alapítvány szervezésében Sepsiszentgyörgyön. Mivel ezen a területen az egészségbiztosítási pénztár nem támogat állapotjavító programokat, az alapítvány célja, hogy pályázatok révén, a tájékoztatás mellett a térítésmentes terápiás foglalkozásokat is elindítsa.