Szakemberek

Kulcsár-Terza Réka

Kulcsár-Terza Réka

Logopédus, gyógypedagódus

2000-ben végeztem a Babeș–Bolyai Tudományegyetem speciális pszichopedagógia szakán.

Az elmúlt évek tapasztalatai során, a mai rohanó világ kihívásai közepette arra a következtetésre jutottam, hogy tanulási nehézségek vagy egyszerűnek tűnő beszédhiba esetén komplex eljárások alkalmazásával kitűnő eredményeket lehet elérni. Ezért igyekeztem szakmai tudásomat olyan képzésekkel gyarapítani, amelyek az adott helyzet kezelésében nélkülözhetetlenek voltak. Pl. alapozó mozgásterápia, Zsoldos-Sindelar 2 tanulási-és magatartási zavarok terápiája iskoláskorban, nyelvlökéses nyelés, diszkalkulia, afázia terápia, stb.

Felnőttekkel, afáziás betegekkel 2014 óta foglalkozom, és tapasztalataim szerint megfelelő gyakorlással nagyon jó eredmények érhetők el.

2014-től folyamatosan hazai és külföldön szervezett képzéseken veszek részt, amelyek a klinikai logopédia területén a sikeres és eredményes rehabilitációt segíti elő.

A neurodegeneratív, neurológiai betegségeknél alkalmazott terápiák közül az alábbiakat sajátítottam el:

  • VitalStim Plus elektromos stimulációt alkalmazó diszfágia terápia;

  • az orofaciális taktilis-kinesztéziás myoterápia a szabályos nyelésfunkcióért;

  • a beszédterápiás szondák használatát a logopédiai gyakorlatban;

  • diszfónia terápia dr.Voxvoice terápiás technikák alkalmazásával.

Jelenleg a neurofeedback terápia alkalmazását tanulom.

Kovács Attila

Kovács Attila

Gyógytornász

A központunkban minden programot egy kezdeti értékelés alapján tervezünk. Ebben a munkamenetben a gyógytornász értékelni fogja a pszichomotoros képességek szintjét, és a speciális orvosoktól (gyógyulás, ortopédia, neurológia stb.) származó dokumentáció alapján meghatározza a helyreállítási program fő céljait. Ez az értékelés semmilyen módon nem helyettesíti a konzultációkat szakemberekkel, de szükséges a beteg fejlődésének objektív értékeléséhez. Az értékelő munkamenet időtartama 20-40 perc.

A Stroke Center rehabilitációs kezelések (torna és masszázs) széles körű változatait kínálja Őnnek a lent felsorolt problémahelyetek kezelésére:

  • Agyi érkatasztrófa minden klinikai formája: hemi-, para-, tetraparesis;

  • Perifériás bénulás: brachialis plexus bénulás, traumatikus idegszakaszok;

  • Neurómuszkuláris betegségek: progresszív izomsorvadás, spinális amyotrophies, arthrorgriposis

  • Ortopédiai rendellenességek: zúzódások, diszlokációk, törések, meniscális és ligamentáris rendellenességek, lúdtalp;

  • Gerincferdülés: kyphosis, scoliosis, cifoscoliosis.

A terápiás foglalkozások 20-40 percig tartanak, a beteg tűrőképességétől függően. A tervezett helyreállítási programok egyénre szabottak.

Bakó Erika-Mária

Bakó Erika-Mária

Pszichológus, gyógypedagógus, mentálhigiénés segítő szakember

Meggyőződésem, szakmai szemléletem meghatározó részét képezi, hogy egészségünk és harmonikus életvitelünk elengedhetetlen feltétele, alapja, a testi és lelki működésünk egyensúlyának kialakítása és fenntartása. Hiszem, hogy minden személyben ott rejlik önmaga megértésének a kulcsa. Mindenki saját életének a szakértője, akkor is, amikor úgy érezi, hogy nagyon összekuszálódtak a szálak. Amennyiben rendben van lelki egészségünk, akkor képesek vagyunk a változásokhoz megfelelően alkalmazkodni, helyesen tudunk reagálni bármilyen pozitív és negatív érzelemre, képesek vagyunk megváltoztathatatlan helyzeteket elfogadni, értékelni és értelmezni anélkül, hogy lelki egészségünk tartósan vagy véglegesen kárt szenvedne.

Néha csak egy képzett segítőtársra van szükségünk, aki elkísér minket a megoldáshoz vezető úton. A segítő folyamat során igyekszem a hozzám forduló világát, gondolatait és érzéseit minél mélyebben megérteni, elfogadni és támogató közeget biztosítva közösen gondolkodni vele a hozott témáról, adott élethelyzetről, nehézségről, kihívásról.

Igényelhető egyéni valamint csoportos terápia a kliens, illetve a hozzátartozók számára egyaránt az életminőségük javítása érdekében.

Dr. Weithaler Annamária

Weithaler Annamária

Konzulens